Påskmiddag

Jag tycker det är härligt att under påskhelgen samla ihop några vänner och äta en god påskmiddag. I år blev det redan på skärtorsdagen, för att få bilder till påskmiddagen:), med en enkel men god och uppskattad meny:

Laxceviche med svenska smaker – färsk lax i kuber som marineras i lime- och citronjuice med lite salt och serveras med gurktärningar, smaksatt med en aning riven färsk ingefära och vårlök och toppas med forellrom och dillvippor.

Till huvudrätt det traditionella påsklammet i form av lammstek provencal – smaksatt med vitlök, rosmarin och citron, långsamstekt för extra saftighet. Lammsteken serveras med en krämig vitlöksdoftande potatisgratäng, gröna bönor (haricots verts) och långsamrostade tomater.

Och till efterrätt en len och syrlig pannacotta med passionsfrukt – både i själva pannacottan och i ett lager ovanpå. Men det var inte slut med det goda i och med IMG_0352efterrätten, för till kaffet ställer jag gärna fram lite choklad och är det påsk blir det en skål med påskgodis där Anton Bergs mandelägg har en given plats i mitt hjärta tillsammans med påskgula marsipankycklingar.

Länkar till de här recepten finns här nedan. Du finner mycket mer inspiration här på Katinkas Kitchen i kategorin Påsk i kolumnen till höger.

Scrolla neråt för att se alla bilder!

En riktigt Glad Påsk! med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Länk till ceviche på lax med svenska smaker: http://katinkaskitchen.com/?p=5042

Länk till lammstek: http://katinkaskitchen.com/?p=8671

Länk till pannacotta med passionsfrukt: http://katinkaskitchen.com/?p=8676

Kommentera