Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Veckomeny v 17
Categories: VECKOMENYER

Veckorna går fort, och helgerna ännu fortare. Det är redan dags för en ny veckomeny.

Vi börjar måndagen med en enkel pastarätt: Pasta med bacon och zucchini i tomatsås, serverad med fetaost eller parmesan. Länk till receptet: http://katinkaskitchen.com/?p=1395 

På tisdagen en soppa. I rusket och förkylningarna tycker jag att morots- och ingefärssoppan kan få göra lite sus. Länk till soppan: http://katinkaskitchen.com/?p=4090

På onsdagen får det bli en av barnens favoriter – ugnspannkaka. Lättlagat och gott som serveras med rårörda lingon och en härlig grönsallad, alternativt rårivna morötter, smaksatta med salt, citron och olivolja.

Torsdagen bjuder en gammal favorit hos oss – vegetariska cannelloni, som jag av någon anledning inte gjort på länge. Cannelloni är italienska pastarör som fylls, i det här fallet med spenat och ricotta, smaksatt med citronskal, vitlök och örter. En mustig tomatsås hälls över och allt gratineras i ugn med parmesan över, eller mozzarella för den som vill. Jag serverar en grönsallad till och kanske ett gott bröd. Vardagslyxgott!

Sedan är det äntligen fredag och då föreslår jag flankstek. Det är en styckningsdel som blivit populär på sistone, och som man ofta hittar till väldigt bra pris i affärerna. Kryddad med chili och vitlök, stekt i grillpanna och serverad med ugsnrostad potatis samt grön sparris tillagad i ugn med coctailtomater, svarta oliver, basilika och vitlök på Jamies vis blir det en härlig fredagmiddag med ganska enkla medel. Kanske ett gott kryddsmör till.

Till efterrätt föreslår jag helt enkelt en färsk ananas. De verkar vara väldigt fina just nu. Köp en fin (du märker att den är mogen när du drar i ett blad högst upp och det lossnar lätt), skär upp den vackert och servera bara som den är, eller gratinera snabbt i ugn med rårörsocker. Se separat “recept” här bredvid.

Ett gott vin till middagen, en god espresso efteråt med en bit choklad och helgen har gjort sitt intåg:)

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply