Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Dagens brunch

Brunch tycker jag mycket om att göra. Ibland planerar jag brunchen noga och köper hem bacon, rökt lax eller vad jag nu vill ha. Men minst lika ofta tar jag bara vad jag har kvar i kylen i form av rester eller något paket av nåt och svänger ihop något. Det kan bli stekt ris, stekt spaghetti (!), stekta ägg, äggröra, omelett – mer avancerad eller helt enkelt omelette nature, grillad kyckling, rester av gott kött eller kyckling som steks med riset eller blir en ingrediens i en

sallad… Sallad med mozzarella, tomat och basilika är också gott och enkelt att servera till brunch.

Du finner en del inspiration i de övriga inläggen här på Katinkas Kitchen under kategorin brunch i kolumnen till höger.

Idag blir det stekt potatis (för det hade jag kvar sedan dagen innan då jag gjorde potatisgratäng i kokotter och det blev massa skivad potatis över. Potatisen steks i olivolja eller en blandning av olivolja och smör och kryddas idag med en chiliblandning och en kryddblandning lime-mint samt salt och pepparblandning varefter den serveras med rökt lax och stekta ägg. Kanske en stekt tomat och lite sallad också. Till serverar jag något gott bröd, rostat om det inte är färskt. Och kanske några goda ostar.

Färskpressad apelsinjuice är alltid gott – och vackert! Har vi kvar en skvätt mousserande eller champagne, eller har gäster till brunchen, är det härligt att servera mimosa, eller Buck´s Fizz som det kallas i England. Det är helt enkelt bubbel som blandas med apelsinjuice, helst färskpressad.

Sedan kan man ta sig an resten av dagen med gott mod.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

Leave a Reply