Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Solig fredag med enkel god mat!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Fantastiskt väder ute – och fredag! I dag verkar bli den varmaste dagen hittills, i alla fall i Stockholm. På kontoren ekar korridorerna tomma redan tidig eftermiddag och alla försöker njuta det underbara försommarvädret bland prunkande syrén i grönskan. Grillsäsongen har verkligen börjat och till och med i stan känner man den härliga doften av grillar som tänds och (oftast) kött som steks.

Jag har i dag plockat fram det tidigare inlägget om grillning för mer inspiration och tips till såväl olika sorters kött att grilla, som bland annat flankstek, men även grillad lax eller tigerräkor – och såser, kryddsmör och andra goda enkla tillbehör.

Till efterrätt rekommenderar jag att antingen göra det extremt enkelt med de två inlägg jag lyft upp om café liégois respektive bara god choklad och färska bär – kanske jordgubbar så här års? Eller varför inte en härlig paj på späd rabarber? Ljuvliga rabarbertips finner du under kategorin Rabarber i kolumnen till höger, eller på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?cat=121

Jag har från flera fått frågan om tips på idéer till kommande studentbufféer och har därför plockat fram en artikel som tidigare publicerats i Helsingborgs Dagblads helgbilaga där jag ger mina tankar kring bufféer. I morgon kommer

En riktigt härlig helg med god, enkel mat önskas från Katinkas Kitchen med matglada vänliga hälsningar!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply