Nyheter på bloggen

Katinkas Kitchen är under ständigt arbete – med nya inlägg så ofta jag hinner – nu är det snart 2000 inlägg publicerade! Den stora utmaningen just nu är att få fason på det nya utseendet på Katinkas Kitchen. Detta har jag beskrivit i ett annat inlägg, och kommer sig av att det förra ”temat” som det kallas inte längre stöddes och uppdaterades i koden. För att inte tappa min skatt med recept blev jag tvungen att välja ett nytt utseende. Transitioner är sällan smidiga, och jag kämpar med att dels lära mig funktionerna i det här nya och inte minst hur jag kan få fram foton på varje inlägg på förstasidan. Arbetet pågår för fullt! 

Nya kategorier skapas hela tiden. Bland annat har recepten för bakning delats upp i bakelser, kladdkakor, maränger, mjuka kakor, moussetårtor, söta pajer, småkakor och tårtor. Eftersom jag älskar blåbär har de fått en egen kategori, liksom hallon respektive körsbär och favoriten havtorn.

Kategorin citron heter nu ”citron & lime” eftersom jag så ofta använder lime eller en kombination av de tu.

Andra kategorier är ”frukost” och ”gröt”. Bovete har en egen kategori där du hittar mycket gott och matnyttigt i olika variationer.

Jag införde tidigare i år också en mer användarvänlig variant bland alla italienska recepten som svällde över alla bredder och har därför delat
upp den i ”italienskt” respektive ”pasta”. Dessutom en egen kategori för  ”pizza” och en annan för ”risrätter, risotto etc, där inte bara risotto återfinns, utan även paella samt andra risrätter såsom asiatiska och mexikanska varianter.

En annan kategori är ”omeletter och frittatas”. Jag är mycket förtjust i att använda gamla rester i en frittata till helgbrunchen och under den här kategorin hittar du alla mina skapelser – endast fantasin sätter gränser så spara dina rester och släng dem i din frittata – låt dig inspireras av mina variationer som hela tiden blir fler.

I takt med att vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss etableras trender som
ekologiskt, närodlat och vegetariskt eller att många äter mindre kött och mer grönsaker, vilket jag är väldigt förtjust i. Flera namnkunniga kockar såväl i Sverige som utomlands slår ett slag för att köttet ska vara tillbehöret vid festligare tillfällen och grönsakerna spela huvudrollen med uppbackning
av fisk och kanske kyckling. Jag finner hela tiden inspiration från omvärlden och tänker ännu mer på vad jag äter sedan jag fick bröstcancer hösten 2014, vilket reflekteras i de rätter jag skapar eller återger och du läser om här.

Du kan praktiskt lägga in de ingredienser du har hemma i sökrutan uppe till höger – och vips får du fram alla förslag på rätter du kan laga med dina ingredienser!

Välkommen igen och igen och mycket glädje i köket!

Skicka gärna kommentarer, synpunkter, tankar och tips på inläggen eller mail direkt till mig!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comKATINKAPUFF