Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Basilikamorötter

Morötter är stor favorit i vårt kök, året om. När de färska knippmorötterna finns köper jag dem gärna och ofta och serverar kokta med smör och flingsalt. Ibland är det kul att variera smakerna och piffa upp dem med någon örtkrydda. Basilika, till exempel. Lätt, vackert och mycket gott!

Du behöver:

Ett knippe färska morötter eller en påse morötter

Salt till kokvattnet, och därefter flingsalt till serveringen

En näve basilikablad, strimlade

olivolja

Gör så här:

Borsta eller skala morötterna. Jag kokar dem gärna hela, men den som vill kan dela dem på längden eller i stavar eller i slantar för den delen.

Koka dem i saltat vatten tills de mjuknat men inte blivit för sladdriga. Känn med en vass kniv eller sticka. Det brukar ta ca 20 minuter. Häll av kokvattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen eller i ett uppläggningsfat eller – skål. Strö över den strimlade basilikan, ringla olivolja över och smula flingsalt över. Servera direkt som härligt vackert tillbehör till lax, kyckling, kött – ja vad du nu vill servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply