Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
GOTT NYTT ÅR!

2126939

Likt en Tomteverkstad inför Julafton fixades och donades det i Katinkas Kök igår kväll, till jazziga toner och med en slurk champagne på slutet.

Tanken var att påbörja förberedelserna i god tid redan i söndags, men det grusades av en rejäl förkylning som fortfarande har mig i sitt grepp. Maken gjorde därför en enorm insats igår och sprang alla ärenden för att bärga hem färska franska ankbröst och ostron, franska bönor och underbar potatis stekt i ankfett från Picard, vackra blommor från torget etc. Själv jobbade jag hårt på att försöka bli frisk genom att hålla mig däckad i sängen, drickandes ingefärste. 2126931När jag kravlat upp inför middagen blev det desto mer pyssel och grejande i köket. Maken gjorde ytterligare en heroisk insats med silverputsning medan jag gjorde blomsterarrangemangen, degen till kardemummakakorna som ska bakas idag samt efterrätten; hjortronpannacotta med champagnegele för de större och med 2126930hortrontopping för de yngre. Eftersom gelén verkligen är just champagne med lite gelatin blev det en slatt kvar för oss att njuta.

Efter en slö morgon tar nu Tomteverkstan vid igen. Borden ska dukas, ankbröst stekas, apelsinsåsen göras enligt konstens alla regler. De skalade apelsinerna gör vi juice av – det kan inte skada med en rejäl dos C-vitamin. Sedan är det väl bara dags att klä om, sminka över den rödfnasiga näsan, ta en alvedon, tända brasan och korka upp champagnen.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag alla! Med vänliga matglada Nyårshälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld1530561_10152025156590857_374717621_n

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com2126940

Leave a Reply