Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Matbloggande 64 av 100 dagar!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Nu har det gått ett tag sedan jag antog utmaningen att blogga om mat i 100 dagar – matblogg100#

Det har faktiskt gått lättare än jag trodde, och jag har fått frågor från läsare och andra matbloggare om hur jag orkar lägga upp inte bara ett utan ibland flera inlägg. Men eftersom jag tänker på mat i princip hela tiden är det inte så svårt, utan tvärtom ganska kul.

Idag får ni i separata inlägg här bredvid tips på goda saker till fredagsplock, eller fredagsmys som det heter numera. Jag har på sistone hittat fina avokador (eller heter det avokadosar..?) i affärerna och köper gärna ett gäng mogna eller ett gäng som jag låter ligga bland äpplen eller tomater att mogna (med hjälp av gasen de utsöndrar som påskyndar mogningen) och gör sedan en härlig guacamole att dippa nachos i. Jag tycker att Coops egna nachos är suveräna (och får inte ett öre för att säga det..:). Diverse tapasplock rekommenderas också – det brukar höra till standarden nästan våra fredagkvällar – enkelt och gott. Därefter kanske en bit lax, eller en köttbit med bara en fräsch sallad och några goda ostar efteråt. Till sött efter maten gör vi gärna en liten café liégois – en espresso med en kula god vaniljglass i. Eller bara en kopp espresso med en god chokladbit till. Enkelt och skönt är devisen för fredagkvällen (också).

Trevlig helg!

Katinka Hammarskiöld

Lista på de som antagit utmaningen för ett antal veckor sedan:

(om någon inte nämns här – hör gärna av dig så lägger jag med glädje till din blogg!)

Fastfoodlovers, Christian Nilsson, en gamling i gemet och en av de första jag läste
Veckans middag, Sanna Ohlander, vackra bilder och bra text
Mumsfillibabba med Sofie som jag nyss lärt känna
Stinas mat
Kalaskokerskans tankar
Helena Ljunggrenen vacker fotoblogg
Granivoren bloggar om mat, textil och annat smått och gott.
Middagskorgen med Cecilia bakom tangenterna
Hornudden
Pralin
Katinkas kitchen
Food and cookies
Red scream and Riessling, lite vin och lite annat.
Guld i grytan

Leave a Reply