Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Veckomeny v 19
Categories: VECKOMENYER

Dags för en ny veckomeny, förra veckan blev det ingen eftersom det var en så kort vecka och jag inte riktigt hann med. Men det blev inspiration och tips för grillning, som du finner här på Katinkas Kitchen.

Den här veckan tänkte jag börja med pasta med en härligt mustigt italiensk tomatsås smaksatt med sardeller och kapris – pasta puttanesca. Den brukar uppskattas mycket även av dem som inte tror sig gilla sardeller eller fisk. Länk till det underbara pastareceptet: http://katinkaskitchen.com/?p=149

På tisdagen får det sedan bli en riktig klassiker från Frankrike som numera hör till de svenska klassikerna – potatis- och purjolökssoppa. Länk till soppan: http://katinkaskitchen.com/?p=633

Onsdagen bjuder den gamla trotjänaren lax tillagad i ugn, med örter och citron. Den som vill variera sig lite mer tar någon annan fisk, men i det här köket gillar vi lax och det går ofta att finna lax till bra pris. Jag tycker även om att köpa de frysta portionsförpackade filéerna för att ha hemma så slipper jag gå förbi affären under veckan. Till laxen kokt potatis eller ris och den busenkla yoghurtsåsen (kan även göras på crème fraîche) som görs med citron som bakats i ugnen med laxen – och kokt broccoli eller någon annan fräsch grönsak såsom primörmorötter. Länk till laxen: http://katinkaskitchen.com/?p=8402 och länk till den lättgjorda & goda citronsåsen: http://katinkaskitchen.com/?p=3325

På torsdagen får det bli ett nedslag i norra Italien med en ljuvligt krämig sparrisrisotto. Den serverar jag med bara en sallad – gott och enkelt. Länk till risotton: http://katinkaskitchen.com/?p=2215

Och på fredagen blir det lite festligare med fläskfilé alternativt hel fläskcarré som bräserats i örter och citron och serveras med ett ört- och citronsmör tillsammans med klyftpotatis och flera fräscha grönsaker. Receptet kommer senare i veckan.

Jag skrev tidigare inköpslistor, men vet inte om någon använder dem. Idag hinner jag hur som helst inte, men återkommer gärna med inköpslistor – kanske i egna inlägg så de blir lättare att printa. Hör gärna av er, kära läsare, och berätta vad ni vill ha och använder!

Till helgen sedan blir det lite goda bakrecept på kladdkaka och annat gott – på rabarber.

En riktigt härlig matvecka önskar jag er!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply