Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Veckomeny v 21
Categories: VECKOMENYER

Tiden flyger fram, redan måndag efter härlig långhelg med underbart väder. Det har blivit både utflykt med tonfisksmörgåsar och goda middagar med vänner. Gullvivorna på bilden plockades i Trosa skärgård som var översållad med gullvivor. Åter till vardagen och veckans meny.

Måndagen får börja med lättlagad och sommarfräsch pasta; tagliatelle med tomat och mozzarella. Receptet finner du i inlägget bredvid på startsidan av Katinkas Kitchen.

Tisdagen bjuder i vårt kök på ljuvligt krämig risotto med grön sparris som jag fann för otroliga tio kronor knippet i går i Vagnhärad. Jag passar på att laga massa sparrisrätter så länge säsongen varar. Länk till receptet: http://katinkaskitchen.com/?p=2215

Onsdagen kan det passa med kycklingfilé stekt med örter och serverad med kokt potatis eller ris samt broccoli och ett knippe späda morötter som kokas och serveras med smör.

Torsdag får det nog bli den gamla trotjänaren lax i portionsbitar stekt i ugn med citron. Till serverar jag kokt potatis eller ris och de vårprimörer jag finner i affären – som morötter, rödbetor, sparris. Länk till receptet: http://katinkaskitchen.com/?p=8402

Och så blir det då äntligen fredag. Tips på härligt fredagsplock, tapas, antipasti eller vad man vill kalla det för: http://katinkaskitchen.com/?p=7271 Om det härliga vädret håller i sig tror jag många vill grilla. Tips på inspiration med härliga recept för grillen finns dels på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?p=3376 men även i kategorin Grilla i kolumnen till höger.

Enkel god efterrätt? Espresso med en kula vaniljglass eller någon lättgjord god smulpaj. Titta i kategorin efterrätter eller baka-sött i kolumnen till höger.

Scrolla gärna neråt för att se alla bilder:)

Mycket matglada dagar med god lättlagad mat önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.comwww.katinkaskitchen.com

Leave a Reply