Regnmys med våfflor

Det här inlägget skrev jag för några år sedan, och det passar nästan lik bra nu (särskilt som jag har ena handen i bandage) – sommarregn får mig alltid att tänka på våfflor!

I Stockholm regnar det, efter långliga tider av sol, sol och åter sol. Efter veckovis av Medelhavsklimat känns det nästan skönt, och minnen väcks till liv:

När jag hör ljudet av sommarregn mot lummigt lövverk tänker jag på – våfflor! Det kommer sig av att när jag var liten och det regnade på sommaren brukade vi göra våfflor, så jag har blivit präglad likt en Pavlovs hund. På landet började vi med att gå ut och plocka färska bär att råröra till våfflorna, smart sätt att få ut oss barn trots vädret.

En regnig dag som denna rekommenderar jag därför att ni tittar i frysen efter bär, alternativt i kylen efter god sylt – såvida ni inte har glädjen av färska bär runt knuten. Kanske en tur till affären för färska bär, grädde att vispa och andra ingredienser. Och så ställer ni till en våffelfest medan ni lyssnar på regnets trummande.

Vill man fortsätta samkvämet med högläsning kan Tove Janssons första bok om Mumindalen – Småtrollen och den stora översvämningen vara ett vafflor 2 Katinkas Kitchenpassande alternativ. Ni kanske också kan drabbas av den underbara kopplingen att sommarregn innebär mys med våfflor, rårörda bär och högläsning.

Mycket regn- och våffelglädje önskas med matglada vänliga hälsningar från Katinkas Kitchen!

Länk till våffelreceptet som också läggs här bredvid: http://katinkaskitchen.com/?p=1756  Nu finns också ett utmärkt glutenfritt recept här på Katinkas Kitchen – det publiceras i eget inlägg här bredvid, eller sök på våfflor uppe i sökrutan till höger.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*