Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Middag i sommarstan

Sommarstan kan vara härligare än man kan tro. Gatorna är lite tommare, turister flanerar i lugnare tempo, det är ljumt och varmt, uteserveringarna är fulla och balkongerna utnyttjas för fullt.

En sväng förbi torget eller grönsaksdisken, något gott kött eller en bit fisk och med några enkla handgrepp har man en härlig enkel middag att njuta. Idag blev det lax som kryddades med lime-chilikrydda och halstrades i grillpanna. Smörsaltiga bönor (haricots verts) är ett ljuvligt tillbehör. Vi lyxade till det med härlig färsk sparris också, som serverades med skirat smör. På ett fat bredvid serverades den vackra och väldigt goda salladen på avokado och färska jordgubbar med balsamico. Dessutom hade jag kvar lite rödbetssallad med smulad fårost och färsk tomatsalsa (salsa fresca).

Ta de grönsaker du känner för och den fisk, kyckling eller det kött du vill ha och hittar och sväng med enkla medel ihop en riktig kalasmiddag mitt i vardagen – god, enkel (och nyttig) mat i vardagen – och till fest!

Recept finner du här bredvid. Mycket glädje med sommarmaten!

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

katinka.hammarskiold@hotmail.com

 

 

Leave a Reply