Majskycklingbröst i gott sällskap

Majskyckling är verkligen extra god kyckling. Saftig och med härlig smak. Vare sig du tar majskyckling eller vanlig kan jag rekommendera den här kombinationen. På sommaren gör jag gärna flera grönsaksrätter till kycklingen, fisken eller köttet.

Här är det en krämig jordärtskocksgratäng smaksatt med lite vitt vin och parmesan som tillsammans med en dekorativ rödbetssallad med fetaost och balsamvinäger tillsammans med en salsa fresca på tomater med basilika och en gnutt vitlök som utgör tillbehören till kycklingbrösten som stekts med rosmarin, salt och peppar.

Du behöver till kycklingbrösten: (Länkar till de andra recepten finner du här nedan)

Majskycklingbröst (eller om du vill göra en hel kyckling i ugn så fungerar det lika bra men tar lite längre tid)

färsk eller torkad rosmarin

salt och peppar

olivolja och smör till stekningen

Gör så här:

Krydda kycklingbrösten med hackad färsk rosmarin eller smulad torkad rosmarin och ganska rikligt med peppar och salt. Lägg dem åt sidan medan du gör i ordning rödbetorna, jordärtskockorna och tomaterna enligt recepten på länkarna nedan. Börja med att sätta rödbetorna på kokning, eftersom de tar sin tid att koka. Under tiden tar du itu med jordärtskockorna till gratängen. Medan den står i ugnen gör du tomatsalsan och ställer den åt sidan för att blanda smakerna medan du skär upp rödbetorna för att göra iordning rödbetssalladen med fetaost. När även den är klar och du märker att gratängen börjar bli klar börjar du steka kycklingen på ganska hög värme i stekpanna eller grillpanna. Den som vill kan självklart lägga kycklingen på grillen för extra somrig smak och känsla. På det här viset får du klart allt i princip samtidigt utan alltför mycket tidsspill.

Länkarna har du här nedan.

Bon appétit!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

katinka.hammarskiold@hotmail.com

Länk till rödbetsssalladen:

     http://katinkaskitchen.com/?p=11499

Länk till jordärtskocksgratängen:

http://katinkaskitchen.com/?p=249

Länk till tomatsalsan/salsa fresca:

http://katinkaskitchen.com/?p=11524

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*