Grillad halloumi med bacon

Inför en sommarmiddag med grillat gör jag ibland de här supergoda saltiga halloumibitarna som grillas inlindade i bacon med färsk rosmarin eller salvia innanför baconet för härlig smak. Baconet blir knaprigt och den ganska kärva halloumiosten får smak och fett tillfört. De går även att göra i ugnen i en form eller på ett galler. De är ett mycket gott tilltugg till fördrinken, speciellt med sin saltiga smak.

Du behöver:

1-2 paket halloumiost (en grekisk ost som är ganska gummiartad i konsistensen och som oftast steks i olivolja med örtkryddor – den går ganska lätt att finna i våra affärer numera)

1-2 paket bacon

färsk rosmarin eller salvia – en liten toppkvist rosmarin eller ett blad salvia per inlindad ostbit

Gör så här:

Skär halloumiosten i avlånga stavar. Linda in varje stav i en skiva bacon med örtkryddan innanför – lägg örtkryddan på osten och linda in den i baconskivan. Lägg ostbitarna på ett fat tills det är dags att tillreda dem.

Gör du dem i ugnen lägger du dem på ett galler eller i en ugnsfast form med den lösa baconremsan neråt så att den inte krullar upp sig vid tillagningen. Ställ in dem i ugnen som du värmt till 225-250 grader eller under grillelementet. Passa så de inte bränns vid.

Gör du dem på utegrillen lägger du dem på samma sätt på grillgallret. Grilla dem så att de får fin färg och baconet blir krispigt men inte bränt.

Servera direkt som ”fingerfood” till fördrinken.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*