Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Morötter med härlig kryddning

Jag älskar kokta morötter. De är fantastiskt goda bara som de är med smör eller olivolja, men ibland kan det vara roligt att smaksätta dem lite festligare. Här är de smaksatta med koriander, rivet citronskal och rosépeppar, utöver olivolja och havssalt.

Du behöver:

Ett knippe färska morötter eller bara vanliga morötter

färsk koriander

rosépeppar

rivet skal från ½-1 apelsin

olivolja

salt

Gör så här:

Tvätta morötterna om de är färska och bara har ett tunt fint skal, skala de annars. Koka dem gärna hela eller skurna i stavar i saltat vatten tills de mjuknat men inte blivit för sladdriga. Häll av vattnet och häll tillbaka dem i kastrullen. Krydda med smulad rosépeppar, hackad färsk koriander, rivet apelsinskal och salt.

Servera som tillbehör till grillat eller annat.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply