Blini med löjrom

Löjrom är en svensk delikatess som jag verkligen älskar, här serverade som löjromsblinis.

Jag hittade till min glädje en förpackning med Kalixlöjrom i frysen. Löjrom är ju en av de få saker som kan frysas och tinas om igen utan att ta nämnvärd skada. Bredvid i frysen låg ett halvt paket med miniblinis, så det fick bli en lyxig liten förrätt sådär lite oförhappandes.

Du behöver:

Löjrom, tinad

finhackad schalottenlök eller rödlök

crème fraîche eller ännu hellre smetana när löjrommen serveras till blinis för den autentiska känslan:)

blinis (finns att köpa färdiga för den som inte vill ställa sig och göra själv)

Gör så här: 

Stek blinisarna i smör eller rosta dem i brödrost. Kan vara pilligt när de är så här små, men med en bra plasttång att fiska upp dem ur brödrosten går det ganska bra. Om man inte har blinisar kan man med gott resultat servera löjrommen på rostat bröd eller brödkrutonger.

Låt dem svalna innan du lägger på en klick smetana eller crème fraîche, därefter lite finhackad lök och toppar med en klick löjrom. Den som vill kan dekorera med en liten bit citron eller dillvippa, men jag gillar dem rena.

Servera som förrätt eller drinktilltugg.

Njut! – gärna med ett glas champagne

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera