Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Grillade potatishalvor

När jag grillar och vill ha lite matigare tillbehör än bara favoriten olika grönsaker tycker jag om att lägga potatishalvor på grillen som jag först kokat i princip klara, penslat med olivolja och smaksatt med rosmarin och/eller timjan samt salt och peppar. De behöver bara läggas en kort stund på grillgallret mot slutet av grillningen av det övriga du valt att grilla för att få färg och smak. Ett gott kryddsmör, till exempel det med citron och örter är gott att servera till.

Du behöver:

Beräkna minst en stor eller 2 mindre potatisar per person. Det brukar räcka med att tvätta dem. Dela dem på längden och koka i saltat vatten i ca 15 minuter. De ska vara nästan färdigkokta men inte överkokta eller mosiga.

olivolja

färska örtkryddor – till exempel rosmarin och /eller timjan

salt och peppar

Gör så här:

Koka dem enligt ovan, lägg dem på ett fat eller i en ugnsform, pensla med olivolja och strö över hackade örtkryddor, salt och peppar. Ställ dem åt sidan tills det är dags att grilla dem.

Servera till kött, fisk, kyckling eller vad du valt att grilla. Tips på andra goda tillbehör finner du här på Katinkas Kitchen, bland annat i kategorin tillbehör i kolumnen till höger.

Bon appétit önskas med vänliga matlglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply