Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Zucchini med tomat och vitlök

Zucchini är verkligen gott att använda i olika blandningar med lök eller som här med tomat och vitlök. Servera till grillat eller annat kött, kyckling, fisk eller som en pastasås. Överblivna rester lägger jag gärna i en omelett till brunch eller lunch nästa dag. 

Du behöver:

2-3 zucchinis, tvättade och skurna i bitar

6-7 tomater, tvättade och skurna i bitar

2-4 vitlöksklyftor, skalade och hackade

lite pressad citron

ev. en skvätt vitt vin

örtkryddor – t.ex. timjan, mejram, persilja

olivolja till stekning och vid servering

salt och peppar

Gör så här:

Skär grönsakerna. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs vitlöken, tillsätt tomaterna och zucchinin. Efter ett tag tillsätter du citronsaft och gärna en skvätt vin samt örtkryddor. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt puttra ett tag. Zucchinin ska precis börja mjukna men ha kvar en del spänst för att inte helt försvinna i en mosig gegga. Servera direkt med stekt eller grillad kyckling, kött eller fisk. Ringla gärna lite extra olivolja över vid servering.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply