Snabb bärglass

Glass på bär är ju aldrig fel, men det är inte alla som har en glassmaskin och det tar hur som helst lite tid att göra en gräddglass enligt konstens alla regler.

Det här är ett fantastiskt enkelt recept som i en handvändning ger en underbar glass – krämig och härlig att njuta direkt eller stoppa in i frysen för att avnjutas lite senare. Sonen har det som sin lilla specialgrej att snabbt svänga ihop en bärglass när vi vill ha något sött efter maten. Här har vi dessutom passat på när de färska bären är i säsong och serverat hallonglassen med färska blåbär och hallon. 

Du behöver:

1 eller 2 paket frysta hallon, alt. blandat hallon och jordgubbar eller hallon och blåbär

1/2-1 1/2  dl socker (jag brukar ta finkornigt råsocker för extra god smak – det finns ett ekologiskt rörsocker från Dansukker som jag tycker är bra)

1 – 1 1/2 dl grädde

Färska bär till severing om man vill och har

Gör så här:

Börja gärna med att ställa serveringsskålar och eventuellt en uppläggningsskål i frysen för att kylas så att glassen inte smälter så snabbt när den är klar.

Häll de frysta bären i en mixer tillsammans med sockret. Kör mixern ett tag först så att  bären smulas sönder. Om du väljer jordgubbar kan du behöva vänta ett litet tag så de inte är alldeles stenhårda och förstör skärbladen. När bären är smulade med sockret tillsätter du grädden. Kör mixern ännu mer tills du har en härligt krämig glass. Jag brukar använda en slickepott för att föra ner bärsmulet från kanterna då och då tills glassen går ihop och blir krämig och fin.

Servera direkt. Njut!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*