Sallad med lammfilé

Det här är en underbar sallad man kan få på en del bra restauranger i Alperna – med mör filé från lammen som betat på bergsluttningarna och ätit backtimjan och andra örter som ger ljuvlig smak till köttet.

Det är gott att blanda olika sorters sallad tycker jag. På den övre bilden här är det faktiskt mâchésalladen som syns mest…:-)

Dressingen kan vara antingen bara god balsamvinäger och olivolja, eller någon annan vinäger och olja du föredrar. Man kan också göra en lite mer elaborerad variant med schalottenlök som får koka i lite vin eller vinäger och sedan blandas till en dressing med god olja.

Du behöver:2183410

Ta fräscha salladsblad – som t.ex. machésallad, ekbladssallad

Färska späda spenatblad

Ev. lite tomat eller cocktailtomat att garnera med runtom

Ev. endiver att garnera med runtom

Ev. lite finhackad gräslök att garnera med runtom

Lammfilé, helstekt, gärna med örter, och därefter delad i bitar

Dressing gjord på balsamvinäger och en god olja (jag tar olivolja) samt salt och peppar

Gör så här:

Arrangera den sköljda och torkade salladen på fat med tomat och vad du vill ha runtom. Krydda lammfilén med peppar och ev. lite vitlök, stek den så den fortfarande är rosa och saftig. Låt den vila ett tag innan du skär upp den i bitar och lägger på salladen. Om man vill kan man ha på dressingen innan lammfilén läggs på – salladen kan till och med blandas med dressingen i en skål innan den arrangeras på faten.

Servera direkt och ställ fram en pepparkvarn på bordet.

Bon appétit!

önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera