Årets smörbagare – äppelmängd i final!

”Bli årets smörbagare!” såg jag i en tidning för ett tag sedan.

Jag gick in på den angivna webadressen och fyllde i mitt recept på äppelmängd. Eller äppellängd som det egentligen heter, fast sonens benämning gillar jag mer:) Man skulle också kunna kalla den för en desserpizza.

Sedan glömde jag bort det hela – ända tills jag fick ett mail från Arla som löd: ”Grattis! Du är en av vinnarna i Årets Smörbagare!” Äppelmängden hade kommit till final och hamnat på 2:a plats. Det är i vart fall min glada tolkning när den nämndes först av de fyra finalisterna efter vinnaren i kategorin bullar.

Äppelmängden består av en extra god bulldeg med ägg och mycket kardemumma. Den kavlas ut till en tunn botten, liknande en pizza. Ovanpå den brer jag smör som rörts med vaniljsocker. Därpå läggs ett gäng äppelskivor i vackra rader som beströs med kanel. Doften av bullar, smör och de ljuvliga kryddorna sprider sig i köket när äppelmängderna gräddas. Gör mycket – de har en strykande åtgång! Receptet finner du här: http://katinkaskitchen.com/?p=3753

Länk till lista med alla vinnare, finalister m.fl: https://www.facebook.com/arlasverige/app_320664321335999

Med vänliga mat- bull- och smörglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*