Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Läskande Iste

 

Den här läskande drycken gör jag alltid när vi är på semester – både skidsemestrar och sommarsemestrar. Barnen älskar isteet och det känns som ett mycket nyttigare, mindre sött och fräschare alternativ till läsk eller köpt iste. Underbart att komma hem till efter en dags skidåkning, en dags vandring eller en dag på stranden…

Jag brukar göra det på något gott te som jag själv dricker varmt på morgonen – t.ex. något fruktigt te eller ett gott grönt te eller något påste med örter eller annan god smak. Ta det du gillar. Här passar det med fruktiga smaker, tycker jag.

Gör teet på morgonen före frukost – ta lite till frukost om du vill. Det övriga teet blandar jag sedan med någon sked honung eller råsocker, rör runt och späder med lite kallt vatten och ställer in i kylen. När du sedan kommer tillbaka efter dagens utflykter lägger du i isbitar och skivad citron, lime eller apelsin. Jag brukar lägga en skiva i varje glas tillsammans med några isbitar och hälla på teet. Servera!

 

Med vänliga törstiga hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply