Omelett, fylld

Omelett vet den trogne läsaren att det ofta blir i Katinkas Kitchen, inte minst på helgerna som brunch.

Jag lärde mig steka bra omeletter först när jag bodde ett tag i Spanien i 20-årsåldern. Det är inte svårt när man lärt sig knepen. Läs grundreceptet för omelett på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?p=225

Jag fyller gärna omeletten med några rester som finns kvar från dagarna innan. Det kan vara en grönsaksröra, köttfärssås, annan pastasås, grönsaker. Eller skinka, potatis, chèvre eller något annat. Här har jag fyllt den med det goda riset med linser jag gjorde för ett tag sedan, tillsammans med fetaost. Det blir en utmärkt brunch eller snabblagad vardagmiddag. Länk till det kryddiga riset med linser: http://katinkaskitchen.com/?p=14022

Gör så här:

Följ grundreceptet för omelett enligt länken ovan. När jag gör en fylld omelett gör jag gärna en större, på 6-7 ägg för 4 personer. Är ni fler är det bäst att göra flera omeletter.

När omeletten börjat stelna lägger du i fyllningen på ena halvan mot mitten och låter den steka klart så att fyllningen samtidigt värms. Tänk på att ha låg temperatur på spisplattan i det läget.

I tillägg till den röra eller de grönsaker du har kvar som rester är det gott att även ha i chèvre eller fårost (fetaost). Du ser på en av bilderna en omelett som jag fyllt med överbliven zucchini och chèvre. 

Stjälp upp omeletten på ett fat och servera för gästerna att ta av.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera