Omelett fylld med grönsaker och chèvre

Jag har tidigare skrivit om fylld omelett och hur praktiskt det är att på det här sättet använda rester till en härlig brunch, lunch eller middag.

Här har jag använt rester av zucchini som jag stekt med chili tillsammans med rester av rostat vitlökssmör och lagt till chèvre, som jag ofta har i kylen just för att snabbt kunna få till en god brunch eller lunch.

Du behöver:

Beräkna 2 ägg per person när du fyller omeletten. Jag gör en stor omelett för upp till ca 4 personer, är det fler runt bordet gör jag snarare 2 eller fler omeletter.

1 liten sked vatten per ägg

1 krm peppar och 1 krm salt, gärna örtsalt

Rester av grönsaker (eller så steker du grönsakerna för rätten) – här är det zucchini som stekts i olivolja och kryddats med chili och salt. Länk till receptet finner du här: http://katinkaskitchen.com/?p=14650

en bit chèvre

Gärna basilika att garnera med

olivolja till stekning och garnering

Jag använde även överblivet smör på rostad vitlök

Gör så här:

Knäck äggen i en skål, tillsätt vattnet och vispa försiktigt med en gaffel. Äggen ska gå ihop men inte vispas sönder. Läs mer om hur man gör en bra omelett här: http://katinkaskitchen.com/?p=225

Hetta upp olja i en stekpanna, jag använder gärna en teflonpanna till att steka omelett. Om du har något gott kryddsmör över lägger du i det att smälta i oljan också. Häll i äggsmeten och dra genast ner värmen. Lyft med gaffeln i enlighet med omelettreceptet. När omeletten börjar stelna men inte hunnit bli helt klar lägger du i fyllningen för att den ska hinna värmas medan omeletten steks färdigt. Mot slutet smular du i chèvre. Stjälp upp på ett fat så att den viks över fyllningen. Dekorera med basilika och ringla gärna olivolja över. Servera direkt, gärna med en sallad.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera