Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Baconomelett

Det här är en lättlagad och supergod omelett som har fördelen att när man lägger i små bitar av hackad bacon behövs det mycket mindre mängd för att ändå få den härliga baconsmaken. Servera gärna med en fransk tomatsallad (du finner receptet här på Katinkas Kitchen), en fräsch grönsallad eller andra grönsaker. Den passar både till brunch, lunch eller middag.

Du behöver:

1-2 baconskivor per person

3 ägg per person (gör max en tvåpersoners omelett och därefter hellre fler omeletter för bra resultat – läs gärna mer om hur man steker en bra omelett på basreceptet du finner genom att skriva omelett nature i sökrutan till höger här)

1 msk vatten per person

salt, peppar och lite cayennepeppar

olivolja till stekning

Gör så här:

Vispa ihop ägg och vatten för en omelett för en eller max två personer. Smaksätt gärna med lite cayennepeppar, men spara salt och peppar till när du stekt omeletten. Vispa försiktigt med en gaffel så äggen inte slås sönder, de ska bara blandas försiktigt men fortfarande ha kvar sin elasticitet, annars blir det snarare äggröra än omelett.

Hetta upp stekpannan på ganska hög värme. Lägg i baconbigtarna och stek under omrörning tills de börjar bli knaperstekta men inte brända.

Häll ev. på lite olivolja.

Häll på omelettsmeten och dra omedelbart ner värmen. Lyft försiktigt med en gaffel (plastgaffel om du använder teflonpanna som är så bra just för omelett) så att äggsmeten rinner ner i botten och får chans att stelna utan att omeletten bränns. Fortsätt lyfta hela tiden tills all äggsmet stelnat men fortfarande är lite krämig i mitten. Krydda med peppar.

Stjälp upp på ett fat och servera direkt, ringla olivolja över och strö lite örtsalt över (TRocomare eller Herbamare), men tänk på att baconen ger sälta. Servera med sallad eller grönsaker.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply