Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Morötter med apelsin

IMG_9818

Morötter och apelsin passar mycket bra ihop såväl smak- som färgmässigt. Mitt i vinterrusket är det både gott och vackert att servera kokta morötter smaksatta med apelsinsaft och -skal. En klick smör förhöjer smakerna ytterligare och någon örtkrydda ger vacker kontrastfärg till lysande orange.

Du behöver:

Beräkna åtminstone en morot per person, beroende på hur stora de är (hos oss har de kokta morötterna en strykande åtgång)

saft och skal från 1 apelsin

en klick smör (alt. olivolja)

flingsalt

någon örtkrydda, som basilika, mejram, körvel eller persilja

Gör så här:

Skala morötterna och skär dem i stavar.

Koka stavarna i saltat vatten tills de känns så lagom mjuka som du vill ha dem – en del föredrar mer krispigt och andra mer genomkokt, jag vill ha dem mer åt det genomkokta håller men utan att de blir sönderkokta.

Häll av morötterna, t.ex. i ett durkslag. Häll upp morötterna i en skål som du gärna värmt med hett vatten strax innan. Tillsätt det rivna apelsinskalet och pressa saften över, klicka på smöret, salta och tillsätt örtkryddan.

Servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply