Långfredag

IMG_0349

När jag var liten var långfredagen en av de tråkigaste dagarna på hela året. Allt var stängt; affärer, bio – allt! Och på radio spelade de sorglig musik och på TV var det program om Jesu död och korsfästelse och passionspel med i och för sig vacker musik. Ingen Monthy Pythons’s Life of Brian inte.IMG_0352

I dag märker vi att det är långfredag för att tidningen inte kommer och de flesta affärer är stängda. Långfredagen blir en dag för vila och reflektion som uppskattas i en allt snabbare snurrande värld.

I takt med att matlagning blivit populärare lagar många gärna en god middag att njuta i trevligt sällskap. I Katinkas Kitchen blir det lamm, kryddad med citronskal, vitlök och färska örtkryddor. Till det några fräscha tillbehör i form av grönsaker i någon form, till exempel ugnsstekt sparris med cocktailtomater och basilika. Potatisgratäng eller potatis på något annat gott sätt passar bra till och kanske ett kryddsmör eller en rödvinssås. Tips finns i kategorierna ”Tillbehör” respektive ”Såser, röror & kryddsmör” i kolumnen här till höger.

Efterrätterna är viktiga i påskatider och en stående favorit hos oss är Jamie Olivers citron- och limepaj som blir alldeles ljuvligt krämig och lagom syrlig. Den passar dessutom nästan bäst att servera bara som den är, kanske med ett litet glas iskall limoncello till för de vuxna.citronlimepaj 4 Katinkas Kitchen

En uppvilande och välsmakande långfredag önskar jag er alla läsare.

Med vänliga matglada påskhälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera