Smörgåsar till picknick eller innemys

IMG_0173

Många har påsklov, och solen strålar på de flesta platser. Även om det är kyligt i luften kan en picknick i soligt lä-läge vara en härlig försmak av vad som komma ska. Därför tänkte jag skriva om smörgåsar idag – till picknick eller för innemys.

Favoritsmörgåsarna till picknick hos oss är IMG_0165tonfisksmörgåsarna, som du finner recept på i ett inlägg här intill.

Om vi däremot ska mysa inne efter skidåkning, vandring eller bara allmänt till brunch, lunch, eftermiddag eller lätt kvällsmat gör jag gärna varma smörgåsar med det som kylen bjuder. I inlägg här bredvid finner du recepten på tre olika varianter.IMG_0586

En klassisk, liknande croque monsieur med dijonsenap, skinka och ost. En med överbliven köttfärssås – ett perfekt sätt att ta tillvara rester på. Och en spännande ny variant med päron, lufttorkad skinka och parmesan.

Är ni sugna på en lättlagad väldigt god efterrätt som passar utmärkt att laga i enklare kök i hyrd stuga eller lägenhet eller till och med på en båt är tipset karamelliserad frukt – äpplen, plommon, nektariner, persikor, fikon eller ananas till exempel. Numera finns flera av dem att köpa frysta, bl.a. på franska affären som bara säljer bra fryst mat; Picard. Följ receptet du finner här intill på just karamelliserade fikon. Servera med en god glass eller lättvispad grädde.

Mycket nöje både i köket IMG_1077och ute i vårluften och kanske framför brasan efteråt!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera