Chèvrecrème

Mycket god att servera till färsk sparris som kokats eller, som jag föredrar att tillreda den: stekts i lite olivolja, eller grillats. Moussen är även god till grillat kött eller fisk eller annat kött eller fisk. Då kan det vara gott och vackert med lite färsk basilika i. Den kan även serveras med lite gott färskt bröd, eller rostade brödkrutonger som drinktilltugg, en sorts tapas.

lammfile m rostade tomater o chevremousse 1 Katinkas Kitchen

Här är chèvremoussen serverad till stekt sparris som förrätt respektive som tillbehör/sås till stekt lammfilé med långsamrostade tomater – en enkel men ljuvligt god middag. Tyvärr är den inte så fotogénique, men jag lovar att den är väldigt god! 🙂

Du behöver:

150-200 gram chèvre

3-6 msk crème fraîche (smaka dig fram och se till att konsistensen och smaken blir bra)

Rivet skal från tvättad, helst ekologisk, citron

lite citronsaft efter smak

Salt och peppar

Gör så här:

Kör alla ingredienser i mixer. Låt stå medan du gör i ordning sparrisen eller vad du valt att servera moussen till. Använd en sked som du doppat i hett vatten för att forma vackra ägg att lägga på den nykokta eller nystekta sparrisen precis vid servering. Eller lägg i en vacker serveringsskål och ställ fram till det grillade köttet eller fisken.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera