Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Torsk med caponata

IMG_0786

Jag har tidigare skrivit om fisk under caponatatäcke, och det här är en enkel version som blir lite festligare när jag tar en bit torskryggfilé (finns numera att köpa fryst jättefin från Änglamark).

Fiskfiléerna täcks med ljuvlig caponata. En caponata är en syditaliensk, eller siciliansk, grönsaksröra som ofta görs på aubergine. Gör man den själv tar det lite längre tid, men om du som jag köper färdiglagad är detta en otroligt lätt- och snabblagad rätt som blir fantastiskt god.

Caponatan hittade jag tidigare på Oliviers & Co, som också säljer över nätet för leverans över hela landet. Deras caponata är äkt-italiensk och supergod! Du hittar recept på caponata här på Katinkas Kitchen också, som jag brukar servera till pasta.

De caponatatäckta fiskbitarna serveras här med ugnsrostad potatis med rosmarin (receptet hittar du här på Katinkas Kitchen genom att söka i rutan uppe till höger), långsambakade coctailtomater som du också finner recept på här, ugnsbakad citron och kokt broccoli.

Du behöver för 4 personer:IMG_0787

En bit ryggfilé av torsk per person (ca 150-200 gram per styck)

En burk caponata på aubergine

lite smör eller olivolja att smörja ugnsformen med

gärna en skvätt vitt vin att hälla runt fisken

Om du vill servera de långsamrostade tomaterna till hittar du receptet här på Katinkas Kitchen – sök på just långsamrostade tomater i sökrutan uppe till höger.

För de ugnsbakade citronerna:

skär några citroner i halvor (ta åtminstone två stycken om ni är fyra personer)

Lägg citronerna i formen tillsammans med fisken. Eller baka dem tillsammans med tomaterna, men ta ut dem tidigare eftersom de lätt blir torra annars.

Gör så här:

Om du vill servera potatis till gör du den enligt receptet, eller väljer helt enkelt att bara koka potatis. Förbered även allt annat.

Lägg fiskfiléerna i den smorda ugnsfasta formen. Det är bra om du hunnit låta fisken tina först om du använder  frysta ryggfiléer.

Lägg caponata ovanpå fisken. Häll gärna en skvätt vin runtom. När det närmar sig dags att servera ställer fisken i ugnen som du värmt till 175-200 grader. Välj den lägre temperaturen om du har varmluftsugn. Låt fisken stå ca 15-20 minuter – kolla så den inte blir överkokt. Passa också så caponatan inte blir bränd.

Servera med de tillbehör du valt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply