Sallad på avokado, jordgubbar & balsamico

Det här är ett tips om en annorlunda men väldigt god sallad som man kan servera som den är som förrätt eller som tillbehör. Vacker är den också.

Äkta balsamvinäger passar fantastiskt bra till jordgubbar som efterrätt men man kan även göra denna underbara förrätt; när man får tag på fina färska jordgubbar och fin avokado är detta en riktig höjdare – oväntade smakkombinationer som brukar göra succé.

Du behöver:

Avokado, skuren i skivor

Jordgubbar, rensade och skivade (jag brukar ta ca 4-6 jordgubbar per avokado)

Ev. ruccola som bas till salladen – men går lika bra utan

ev. några blad färsk basilika

Aceto balsamico tradizionale di Modena (den äkta balsamvinägern)

Lite god olivolja om man vill, men kan uteslutas

Flingsalt och nymald svartpeppar

Så här gör du:

Dela, skala och skär avokadon i skivor. Vackrast är om man kan försöka ta den hel ur skalhalvorna och skära halvorna i skivor som fortfarande sitter ihop i den smala änden, så den kan vikas ut som en solfjäder och läggas vackert på tallriken. Strö jordgubbarna över. Om du väljer den fylligare varianten med ruccola kan du använda den som bas, eller lägga den vid sidan om. Droppa balsamicon över och därpå lite olivolja om man vill. Smula lite flingsalt över och ta några tag på pepparkvarnen.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

katinka.hammarskiold@hotmail.com

Kommentera