Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Frukost i solen:)
Categories: ÄGG, BRUNCH, FRUKOST

IMG_0951

Äntligen har vi sol och värme – hett efterlängtat som det är efter den långa vintern och sega sena våren. Jag dukar gärna upp till att äta ute, tidigare på balkong men sedan flytten förra veckan på vår lilla terrass med utsikt över taken. I samband med flytten när kartongeländet var som värst satt vi till och med påpälsade under markisen  pch hörde regnet när vi åt pizza eller annan hämtmat.

Nu är köket i princip uppackat och jag kan glädjas åt induktionshäll (fantastiskt vad snabbt det går!), bra kastrullskåp (väldigt skönt att slippa plocka ut nästan alla kastruller och pannor för att komma åt något), separat sval (praktiskt för alla burkar och flaskor samt grönsaker) och andra förbättringar såsom bättre belysning (tillf romma för alla läsare av Katinkas Kitchen:). En annan nyhet är att jag nu har ångugn, men den måste jag lära mig hur jag använder och vad det ger för fördelar – jag får anledning att återkomma till det.IMG_0953

Denna klämdag den 7 juni blir det en enkel frukost i solen innan fler kartonger ska packas upp, suck och puh. Jag gjorde smörgåsar på gott surdegsbröd med lagrad Herrgårdsost och gurkskivor som serverades tillsammans med stekta ägg kryddade med paprikapulver, örtkryddor, peppar och örtsalt. Tabasco till vid serveringen för den som vill ha extra hetta som smälter fint ihop med äggulan.

Den som vill laga en mer extravagant men ändå ganska lättlagad brunch får här bredvid repris på miniomeletterna som blir jättegoda – pröva dem gärna idag eller en annan dag, passar även mycket bra på buffé.

En härlig frukost/brunch och trevlig dag önskas med vänliga matglada hälsningar!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

Leave a Reply