Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Enkel glasstårta

1185151_716512145041014_822796425_n

Precis som jag skrev härom dagen kommer många av mina recept till mycket av en slump, stundens ingivelse eller av nöd utifrån vad jag har att tillgå. Den här glasstårtan – i ordets rätta bemärkelse – kom till för att jag skulle ha min bror med familj på middag för att fira hans födelsedag, jag hade ett pajskal kvar sedan kvällen innan då äpplena knappt räckte till det ena av pajskalen jag gjort och jag hade ett paket god jordgubbsglass i frysen. Jag köpte till en låda färska hallon och en låda färska blåbär på väg hem från jobbet. Pajskalet fylldes med uppskedad glass och det hela täcktes av de härliga färska bären. Det blev en otroligt snabblagad, väldigt god och uppskattad annorlunda glasstårta!

Den som inte har ett färdiggräddat pajskal och inte orkar göra ett kan ta en marängbotten eller sockerkaksbotten.

Du behöver:

Ett pajskal, färdiggräddat och avsvalnat

ett paket god glass – jag valde jordgubbsglass

färska bär – jag tog hallon och blåbär

Gör så här:

Ta fram glassen och låt den tina lite i kylen så den blir lite mjukare och lättare att hantera. Skeda upp glassen och arrangera de tunna skivorna vackert i pajskalet så det fylls. Häll de färska bären över eller arrangera dem vackert ovanpå. Jag hällde på blåbären och lade hallonen lite fint arrangerat ovanpå. Servera direkt!1185151_716512145041014_822796425_n

Smaklig njutning önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply