Hoummussmörgås

IMG_1479

Hoummussmörgås – en ovanligt god vegetarisk smörgås

Gör en god hoummus på kikärtor, vitlök, citronsaft, olivolja smaksatt med lite spiskummin och lite salt. Om man vill kan man även ha tahini (sesampasta) i. Om du tycker det är tillräckligt med citron och olivolja men den fortfarande är tjock kan du spä försiktigt med lite vatten. Du hittar ett komplett recept här på Katinkas Kitchen – skriv in hummus i sökrutan uppe till höger.

Jag gör gärna hoummus, särskilt på sommaren som tillbehör till grillat. Man kan även börja knapra på den med ett gott bröd som tilltugg före maten. Det är bra att göra en ordentlig sats när man ändå håller på, eftersom de här smörgåsarna är supergoda och härliga både till frukost/brunch eller till picknick.

Tag ett gott bröd, bred på ett tjockt lager hoummus, lägg på tomatskivor och eventuellt lite ruccola eller annan god sallad – voilà!

Bon appétitIMG_1479 önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera