Drinktilltugg – snittar på Nyår

2133676

Julhelgen är över och mellandagsrean tar vid. Det är dags att planera inför Nyårsmiddagen. Dagarna framöver kommer därför en del förslag att presenteras här på Katinkas Kitchen.

Till nyår passar det särskilt bra med champagne till fördrink, och då gärna med några trevliga snittar som drinktilltugg. Vare sig det är en större fest eller en middag är det en god humörhöjare och en utmärkt inledning på en trevlig kväll. På Nyår är det till och med att varmt rekommendera att grunda med några snittar så att det blir lite stabilitet i magen för den långa kvällen. Tilltugget bjuds på stående fot från brickor eller fat. Gästerna kan gå runt och prata och blir nöjda och får något i magen medan man själv har lite extra tid i köket om det behövs.

Snittar, kanapéer, krustader – i vilken form de än görs och vad man än kallar dem har jag två favoritpålägg; löjrom och anklever. De är lätta att göra och är väldigt festliga. Vill man hålla det enklare – men ändå vackert och gott – samt även lite mer barnvänligt, kan man välja prosciutto med långsamrostad tomat eller tomatpesto respektive rökt lax med citroncrèmefraîche. När jag 69533_10152050695290857_1703929916_nhar få gäster brukar jag köpa baguette som jag skär i skivor och rostar i ugn, men är det många gäster är det mer praktiskt att köpa färdiga crostinis och använda. Det finns även små roliga krustader att köpa färdiga för den som vill. Man gör i ordning de små godbitarna strax innan gästerna kommer så brödet inte blir för mjukt. Sedan är det bara att korka upp champagnen och mingla.

Recept till de olika snittar eller tilltugg hittar du här bredvid i egna inlägg.

Lycka till i Nyårsköket önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera