Snittar med prosciutto och långsamrostad tomat

IMG_4057

Små snittar före maten är trevligt och gott. Det här är en variant med medelhavska smaker av prosciutto och tomater som långsamrostas i ugnen och då får en himmelsk smak. Tomaterna gör jag under dagen innan de ska serveras eller till och med dagen innan. De håller i flera dagar i kylen och ännu längre om de läggs i olivolja. De är också goda att dekorera maträtter med eller ha som 69533_10152050695290857_1703929916_ningrediens i pastasåser. Men här ska de dekorera och ge fin smak åt de goda snittarna. På senaste Nyår valde sonen de här som ungdomarnas tilltugg.

Du behöver:

rostade skivor av baguette eller färdiga crostinis (ta så många som du tror att ni äter, beroende också på om ni även har fler snittar)

prosciutto eller Serranoskinka (jag brukar ta en halv skiva per snitt)

långsamrostade tomater (receptet finner du här på Katinkas Kitchen genom att söka på ordet i sökrutan uppe till höger) Den som har ont om tid kan i stället bre lite röra på soltorkade tomater (finns att köpa på burk) på varje skiva bröd innan de toppas med skinkan.

Gör så här:

Lägg de avsvalnade rostade baguetteskivorna eller crostinisarna på ett fat eller en bricka.

Arrangera en bit skinka på varje brödbit. Toppa med en långsamrostad tomat.

Servera och njut.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera