Drömpasta:)

993507_10152030308965857_328587042_n

Efter att slutligen ha tagit kål på årets julskinka genom den supergoda och smarta rätten Drömskinka hade vi kvar av den goda såsen. Drömskinka är en skapelse av legendariska Hiram – receptet publicerades igår. När jag nu hade kvar sås men inte längre skinka fick ett paket bacon rycka in. Det blev en väldigt god rätt som den baconälskande sonen gav tummen upp för, och glatt mumsade i sig flera portioner av.  Snabblagad är den också.

Du behöver för 2-4 personer:

Den överblivna såsen från drömskinkan, eller rentav överbliven drömskinka (då skippar du baconet om skinkan räcker)

Om du inte har överbliven sås gör du den enkelt så här: blanda 2 dl vispgrädde med 1/2 dl chilisås (t.ex. Heinz – inte thaiversionen!) och 1/2-1 tsk curry samt 1/2 dl halvsöt sherry, portvin eller madeira. Värm såsen i kastrull. Fortsätt sedan enligt nedan.

1-2 paket bacon, skuren i strimlor och stekt i stekpanna utan fett

peppar

pasta efter tillgång och smak – jag tog rester av kokt spaghetti

Gör så här:

Om du har skinka kvar tar du upp den ur såsen och skär den i bitar eller strimlar den. Om du bara har sås kvar häller du den i en kastrull och värmer upp den försiktigt så den inte bränns men blir varm. Under tiden steker du baconet. Lägg de stekta baconbitarna på ett fat med dubbla eller trippla lager hushållspapper för fettet att sugas upp av.

Häll den kokta pastan i såsen, rör runt. Tillsätt de stekta baconbitarna eller skinkbitarna. Ta några tag med pepparkvarnen.

Servera direkt, gärna med extra nymald svartpeppar över.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!1530372_10152030309445857_1720036370_n

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera