Köp en julskinka!

2139510

Va? Nu? Det kan ju låta som en underlig uppmaning så här i januari att köpa en julskinka, men faktum är att de gör sig nästan ännu bättre nu. De är superbilliga efter sin säsong, och kan användas till så mycket. Alla är trötta på julmat nu, men när skinkan nästan inte kostar något och svångremmarna dras åt efter festligheter och överflöd är det här ett utmärkt sätt att se till att pengar sparas samtidigt som många kan äta gott och varierat på januariskinkan.

Du kan till exempel göra:

Hirams drömskinka, och sedan drömpasta på resterna av drömskinkan, en härlig ost- och skinkpaj (quiche Lorraine), 993507_10152030308965857_328587042_nmassa andra goda pastarätter, grytor, curry, omelett eller bara servera den i skivor med olika tillbehör som: rostade rotfrukter grönsaksröror, grönsaksgrytor eller bara som pålägg med eller utan senap på mjukt eller hårt bröd till frukost, lunch, middag och mellanmål. Det blir en hel del goda rätter till oerhört låg kostnad.

Den färdiggräddade skinkan kan du skiva eller tärna upp (eller bådadera) och frysa in för att plocka fram till olika snabblagade 2139513middagar. Men den håller hel i någon vecka i plast i kylen.

Vår januariskinka blev först en Quiche Lorraine, fransk skinkpaj med ost. Därefter ska den få pryda vårt bord i form av sonens favorit Drömskinka. Recept finner du här på Katinkas Kitchen genom att söka i sökrutan dromskinka. Katinkas Kitchen (6)uppe till höger.

Lycka till med dina skinkrecept önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera