Passionsfrukts-pannacotta med mangotopping

IMG_3933

Passionsfrukt är gott och passar bra till Alla hjärtans dag, och annars också. Här får pannacottan smak av den underbara passionsfrukten och blir än mer läckert exotisk av mangotoppingen.

Du behöver för 4 personer:

4 dl grädde (jag använder Valios laktosfria)

2 små paket frysta passionspulp eller 10-12 passionsfrukter

0,5 dl socker

1 paket fryst mango (Picard har en underbar fryst Mango!)

1 tsk socker

1/2 vaniljstång, uppskuren på längdenIMG_3930

några droppar citron

3 gelatinblad

Gör så här:

Börja med att ta fram mangon så den tinar. Lägg gärna upp den på en tallrik så går det lite fortare. Är du ute i god tid kan du med fördel låta dem tina i kylen över natten eller över dagen.

Lägg den frysta passionsfrukten i en kastrull och värm försiktigt så den smälter. Eller ta fram den i tid så den hunnit smälta – då behöver du inte IMG_3931värma upp den. Häll i grädden eller häll bara grädde i en kastrull. Tillsätt sockret samt den uppskurna vaniljstången och värm upp så grädden småsjuder. Låt den sjuda ett tag – panna cotta betyder just kokt grädde. Om du använder färsk passionsfrukt eller färdigtinad fryst så tillsätter du den nu.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Lyft upp och krama ur dem lätt. Lägg dem i den varma gräddblandningen och rör runt tills gelatinet smält. Låt pannacottan svalna något innan du häller den i skålar eller vackra glas. Om gräddblandningen är för varm kan glasen spricka. Ställ pannacottorna att svalna i kylen. Lägg plast eller en bricka över när de svalnat något. Om du lägger något över för tidigt blir det kondens som blöter ner pannacottorna och insidan på glasen.

Mixa mangon med lite socker och några droppar citron. Skeda den mixade mangon över pannacottan. Servera direkt eller låt dem stå svalt fram till servering. Det går utmärkt att göra dem en dag i förväg.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera