Menyförslag till Alla Hjärtansdag!

roses on table 1 Katinkas Kitchen

Alla Hjärtans Dag må vara en kommersiell högtid som många inte har så mycket till övers för.  Vare sig man vill ge en present eller inte behöver vi mat. Jag tycker att en god måltid, lagad tillsammans eller åt sin käresta, familjen eller flera är ett utmärkt sätt att visa sin uppskattning och kärlek. Man kan ju även laga en riktigt god kärleksfull måltid till sig själv en dag som denna.

Här nedan kommer två menyförslag till lättlagad god Alla Hjärtans-middag. Och vackra hjärtekakor på mandelbotten som doppats i vit choklad färgad med några droppar röd karamellfärg. Men ta bara några 2170796droppar! Jag tänkte göra både rosa och lite rödare hjärtan, och upptäckte att när jag hällde i mer karamellfärg blev chokladen som en tjock geggig kristyr och helt omöjlig att arbeta med utan en smal sprits, därav utseendet:)

 

Meny I:

Laxtartar med avokado och salladslök

Kyckling med ljuvlig citronsås och rostade rotfrukter

Chokladmousse med eller utan hallon1381978_10151903718320857_2065266410_n

 

Meny II:

Pilgrimsmusslor på salladsbädd med asiatisk dressing

Kramiga räkor med ärtor och ris

Körsbärspannacotta1531593_815047805187447_1284273984_n

Recepten finner du genom att söka på dem i sökrutan uppe till höger eller så går du helt enkelt in i kategorin ”Valentine – Alla Hjärtans Dag” i kolumnen här till höger där du då också får fram en hel del andra härliga recept som passar denna dag.

Kakorna gör du genom att söka på mandelbotten i sökrutan uppe till höger, göra bara den i stället för hela moussetårtan, stansa ut hjärtan som du sedan doppar i smält vit choklad färgad med karamellfärg.
Dekorera med strössel och chokladhjärtan.

En riktigt trevlig Alla Hjärtans Dag önskar jag alla – full av kärlek och magi!

Med kärleksfulla matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

 

Kommentera