After Ski med läskande iste

IMG_1986

Iste är mycket gott och läskande, och den hemgjorda varianten blir både godare och mycket mindre söt än den färdiga köpta. Jag gör i ordning en kanna på morgonen innan vi beger oss ut, så har man det klart för sin après ski. Även på sommaren efter vandring brukar iste vara mycket uppskattat när man återvänder efter en heldag ute.

Du behöver:

En kanna te, gärna en fruktig eller blommig sort

några skedar socker eller honung efter smak

citronskivor eller limeskivor

isbitar

Gör så här:

Gör i ordning en tekanna. Rör i socker eller honung efter tycke och smak – jag brukar ta två skedar malt råsocker till en kanna. Ställ den att IMG_1987svalna ett tag innan du ställer in den i kylen. När du kommer hem från skidåkningen, vandringen, stranden eller vad det är lägger du i en massa is och skivor av citron eller lime. Ditt läskande iste är klart till after ski med lämpligt tilltugg såsom nötter, torkad frukt eller mer onyttiga och salta snacks.

Servera och njut!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera