Blomkålsmousse med tryffel

2231333

Grönsaksmousser är något fransmännen vet hur gott det är och gärna serverar till kött, fågel eller fisk. Här har jag gjort en len ljuvlig blomkålsmousse som fått smak av tryffel i form av tryffelolja och tryffelsalt från Oliviers & Co. Det är ett fantastiskt salt som jag använder till kött, omelett och som här i en mousse.

Denna mousse passar även väldigt bra att använda till förrätt toppad med en klick löjrom eller en god skinka – med eller utan bröd i form av rostat, canapé eller crostini under.2231334

Du behöver för 4 personer:

500 gram blomkål

1 schalottenlök

ca 1-1 1/2 dl grädde

några msk smör

tryffelsalt

tryffelolja

peppar

Gör så här:

Skölj blomkålen och skär den i bitar. Koka blomkålen tillsammans med schalottenlöken i vatten så det täcker. När blomkålen är helt mjuk häller du av vattnet men sparar lite att ha och späda med. Mixa med mixerstav tillsammans med smör och grädde. Det är svårt att ange exakta mängder eftersom beror på hur mycket vätska det är i blomkålen. Jag tycker om när purén är ganska lös och har fin smörsmak. Smaka av med tryffelolja och tryffelsalt samt peppar. Vispa upp moussen ett extra varv innan du serverar den till den rätt du tillagat.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera