Lyxig påskbrunch

2231418

Det här blev en härligt lyxig brunch som jag tänkte göra i påsk. Den kom till, som så ofta, av en slump då jag hade gräddstuvad purjolök kvar och en klick löjrom sedan en lördagmiddag. Den lena purjolöken toppades med två stekta ägg sunny side up och det hela kröntes med en klick löjrom. Otroligt gott!

Du behöver för 4 personer:

Gräddstuvad purjolök enligt recept som du finner i eget inlägg

8 ägg

löjrom peppar och kryddor till att steka äggen

Gör så här:

Stek äggen i olja eller smör och olja. Krydda dem gärna med lite paprikapulver, örtkryddor, peppar, chili eller cayennepeppar och örtsalt. Stek dem så att gulan fortfarande är så lös som möjligt men vitan stelnat. Det blir väldigt gott när gulan blandar sig med den gräddstuvade purjolöken och löjromen till ljuvliga smaknoter.

Lägg upp en klick varm stuvad purjolök på varje tallrik, toppa med stekt ägg och en klick löjrom ovanpå.

Servera direkt!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera