Sallad med krispig parmaskinka

2231564

Lättgjort, enkelt och gott – praktiskt när man har gäster. Rosta skinkan i ugnen på bakplåtspapper så den blir härligt krispig och intensiv i smaken. Smula den sedan eller lägg den över en fräsch blandad grönsallad med enkel dressing av en god balsamvinäger och en likaledes god olivolja. Lite salt och peppar är den enda smaksättning som behövs utöver de finstämda smakerna.

Du behöver för 4 personer:

8 skivor parmaskinka eller kallrökt tysk skinka

blandad sallad (jag tog machésallad, ruccola och bladspenat)

balsamvinäger av god kvalitet

olivolja av god kvalitet

peppar – gärna blandpeppar

salt – gärna flingsalt

Gör så här:

Lägg skinkskivorna på ett bakplåtspapper och ställ in plåten i ugnen som du värmt till 200 grader. Rosta skivorna i ca 10 minuter – passa så de inte bränns. Under tiden sköljer du salladen och torkar den – en salladsslunga är ett utmärkt verktyg!:) Lägg salladen i en skål, häll på olivolja och balsamvinäger i den mängd du önskar, peppra och salta lätt (tänk på att skinkan också är salt) och dressa runt salladen så den får lite dressing överallt på sig, då blir det gott och inte så mycket som om man häller över salladen på faten.

Lägg upp salladen på faten, smula över eller lägg över skinka. Servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

Kommentera