Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Lammracks med citron och örter

2235945

Lamm är väldigt gott kött, och lammracks är lite extra festligt tycker jag. Jag kryddar dem gärna med citron, örter och vitlök som blandas med salt och peppar i olivolja. Gnid in lammracksen och grilla dem sedan i ugnen till rosa perfektion, helst på låg värme efter att de stekts hastigt i het panna för att få fin yta. Till serverar jag några IMG_2196goda tillbehör efter tycke, tillgång, säsong och smak. Botanisera bland flera recepttips i kategorin tillbehör respektive såser, röror och kryddsmör i kolumnen till höger här.

Du behöver för 4 personer:

Beräkna ca 250 gram lammracks per person, eftersom det är ben på demIMG_2195

rivet skal av en citron, helst ekologisk och väl tvättad

rosmarin

timjan

ev. basilika

saltIMG_2198

peppar

2 klyftor vitlök, skalade och krossade eller mosade

3 msk olivolja

Gör så här:

Blanda örtkryddorna med den mosade vitlöken, salt, peppar, citronskal och 2235948olivolja.

Gnid in köttet som helst ska vara rumstempererat när du börjar. Stek köttet hastigt i stekpanna för att få fin yta runtom. Lägg köttet i ugnsfast form eller på plåt. Ställ köttet i ugnen att steka klart på låg temperatur, 70-100 grader beroende på hur mycket tid du har. En termometer talar om när det är klart – innertemperaturen ska vara på 57 grader för perfekt rosa och saftigt kött.IMG_2199

Servera med dina tillbehör. På bilden är de serverade med blomkålsmousse, ugnsrostade potatisklyftor och en mustig rödvinssås. Recepten finner du här på Katinkas Kitchen:)

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.comIMG_2200

Leave a Reply