Kycklingburgare med avokado & chilimayo

2278638

En enkel lättlagad fräsch burgare med krämig avokado och chilimajonnäs. Servera gärna med en fräsch sallad till – det gjorde jag men glömde fota den:) För särskilt goda somriga burgare grillar du kycklingfiléerna och hamburgerbrödet. Har du färdigstekta kycklingfiléer går den här burgaren extra snabbt att göra till hungriga barn och vuxna. Du kan blanda ihop färdig majonnäs med chilikryddorna 2278637för extra snabb servering, om du inte vill och orkar göra en hemgjord majonnäs.

Du behöver för 4 personer:

4 kycklingfiléer (jag använde minutfiléer)

peppar

salt

örtkryddor2278636

olivolja till stekning eller grillning

2 mogna avokador

2 dl majonnäs

1/2 tsk anchochilipulver (från Santa Maria)

1/2 tsk chipotlechilipulver (från Santa Maria)

4 hamburgerbröd

1 rödlök eller 2 schalottenlökar, skalade och strimlade

sallad till servering

Gör så här:

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och örtkryddor och stek dem på medelhög värme i olivolja alternativt gnid in dem med oljan och kryddorna och grilla dem.

Ska du göra egen majonnäs börjar du med den. Krydda din hemgjorda eller färdigköpta majonnäs med chilipulvren, rör om ordentligt och smaka av om du kanske vill ha lite starkare.

Skär upp kycklingfiléerna i skivor, dela avokadosarna och skär med en kniv i dem så det blir skivor som fortfarande sitter fast i skalet. Ta sedan en sked och gröp ur så får du dina perfekta skivor. Grilla eller rosta hamburgerbröden.

Bred majonnäs på bottnarna av de grillade hamburgerbröden. Lägg på rikligt med skivad stekt eller grillad kycklingfilé. Lägg på avokadoskivor och röd- eller schalottenlök, toppa med en rejäl klick majonnäs och lägg avslutningsvis på den översta delen av hamburgerbröden. Servera direkt med en fräsch sallad.

På andra bilden uppifrån ser du även min ”glutenfria” burgare som serverades mer som en sallad i brist på glutenfritt hamburgerbröd – också mycket gott!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

 

 

 

 

Kommentera