Endiver, bräserade

2279398

Du bara måste pröva det här receptet! Om du aldrig förstått vad endiver ska vara bra för kommer du att förstå det. Något magiskt händer när de steks och nästan karamellieras i smöret. Servera som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Såå gott, så franskt och så enkelt!

Du behöver för 4 personer:

8-12 endiver (de går åt, tro mig!)2279400

20 gram smör

örtkrydda – herbes de Provence, körvel eller mejram t.ex.

salt och peppar, gärna blandpeppar

Gör så här:

Skölj endiverna, skär bort den nedersta 2279404biten av dem, dela dem längsmed. Smält smöret i en stekpanna, lägg i endiverna först med den kupiga sidan neråt så den får lite färg och blir något mjuk innan du vänder dem och låter dem steka klart med snittytan neråt. Då blir de vackra och alldeles ljuvligt goda när smöret tillsammans med endiverna karamelliseras och ger en gyllene yta som du kan se på bilden. Den som vill kan ha i en skvätt vin, det hade jag här på bilden men tycker faktiskt att det blir bättre utan vin, för en gångs skull(!) – bättre stekyta och smak. Låt endiverna steka så de blir helt mjuka och fått fin knäckig färg och yta. Servera direkt med kött, kyckling eller fisk.

På bilderna är endiverna serverade med entrecôte och schalottenlöksmör med rödvin.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar 2279402från Katinkas Kitchen!2279394

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera