Pannacotta med persikotopping

2318287

Den här pannacottan passar väldigt bra på sommaren, solig som den ser ut och smakar. Krämig vaniljpannacotta med solgul topping av persikor. Använd färska eller persikor på burk. De är lättgjorda, men behöver några timmar i kylen för att stelna.

Du kan också göra den på nektariner.

Du behöver till 6 personer:

7 dl grädde (jag använder laktosfri, som jag även hittade här i Italien)

1 vaniljstång, uppskuren på längden

6 tsk socker, gärna råsocker

3 gelatinblad

2 burkar persikor eller ca 8 persikor eller nektariner

några tsk socker (smaka av!)

några droppar citronsaft (smaka av!)

Gör så här:

Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst tio minuter under tiden som du drar igång resten:

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull, lägg i vaniljstången och rör i sockret. Värm upp och låt det precis börja koka. Tag kastrullen av värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen. Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något så den inte är så het när du häller den i dina skålar eller glas som du valt till dina pannacottor. Ställ in dem i kylen att stelna.

Gör i ordning toppingen: mixa burkpersikorna med lite av juicen de ligger i och socker samt citronsaft för att få fräsch fin smak. Smaka av om du behöver mer socker eller citron. Om du använder färska persikor eller nektariner skalar du dem först. Det kan gå lättare om de doppas i hett vatten först och sedan i kallt vatten, men ibland är de lättskalade ändå. Mixa de skalade och urkärnade persikorna eller nektarinerna tillsammans med lite socker och några droppar citron. Smaka av om du behöver mer socker eller citron. Ställ toppingen åt sidan tills det är dags att servera alternativt tills pannacottorna har stelnat och du försiktigt kan hälla toppingen över dem. Häll gärna över en upp och nedvänd sked som du håller över pannacottan medan du häller, så att det inte blir som en hård stråle som slår hål på pannacottan.

Servera och njut!

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas italienska Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*