Zucchini med tomater – gott till grillat

IMG_2633

Ett äktitaliensk tillbehör till snart sagt allt grillat. Eller så serverar du den här grönsaksrätten i eget majestät med en god pasta, kanske med sardellfiléer. Rester slinker lätt ner i en mumsig frittata (recept kommer!) eller blir en pastasås nästa dag. Här har jag serverat dem som tillbehör till underbar helgrillad kyckling detta passar lika bra till grillad kött eller fisk.

Du behöver för ca 4 personer:

4-6 små zucchinis, tvättade och skurna i skivor/slantar

3-4 tomater, tvättade och skurna i bitar (jag använde plommontomater som skars i halvmånar)

3-4 vitlöksklyftor, skalade och skurna i skivor

1 gul lök, skalad och skuren i bitar eller strimlor

1/2 citron, rivet skal från samt pressad saft

4 msk olivolja

ev. en skvätt vitt vin

färska örter, t.ex. timjan och rosmarin samt basilika

peppar och salt

Gör så här:IMG_2632

Hetta upp olivoljan till medellåg värme, stek löken och vitlöken så den blir mjuk och glansig men inte brun och besk. Tillsätt zucchinin och stek ett tag samtidigt som du höjer värmen lite. Tillsätt även tomaterna, krydda med citronskal, örter, citronsaft, salt och peppar. Tillsätt ev. en skvätt vitt vin.  Rör runt och stek tills zucchinin precis mjuknat utan att tappa sin spänst. Servera.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas italienska Kitchen!

Katinka Hammarsköld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera