Grillad biff i Italien med grönsaker & kryddsmör

IMG_2516

Det enkla kan vara så gott. Här har vi köpt en fin ekologisk biffstek hos den lokala slaktaren, marinerat den helt kort, grillat den och en köttkorv slaktaren gjort och serverat med kryddsmör och kokta grönsaker samt grillad paprika – sååå gott!

Vårt grillknep för saftigt gott kött är att lägga tillbaka det i marinaden direkt från grillen bara på väg till bordet. Det varma köttet suger upp alla goda smaker och blir saftigt och fint.IMG_2506

Du behöver för 4 personer:

4 biffstekar

grönsaker efter tillgång och smak – receptet på de grillade paprikorna finner du i eget inlägg

till marinaden:

3 msk soja

3 msk vitt vinIMG_2511

4 msk olivolja

1 gul lök eller schalottenlök, skuren i bitar

ev. 1-2 vitlöksklyftor, skuren i halvor eller bitar

färska örtkryddor – salvia, rosmarin, timjan

peppar

Gör så här:IMG_2513

Blanda ihop marinaden helt snabbt. Torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i marinaden. Sätt på grillen. Medan grillen håller på och brinner ner till lugn fin glöd kan du börja grilla paprikabitarna. Förbered de grönsaker du ska koka, jag tog de platta bönor som vi tycker så mycket om och broccoli som blev lite överkokt. Blanda ihop kryddsmöret enligt recept i eget inlägg här bredvid.

Strax före servering grillar du köttet – passa så det inte blir överstekt. Lägg det nygrillade köttet tillbaka i marinaden för extra smak och saftighet. Servera direkt med dina tillbehör och njut!

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från IMG_2515Katinkas italienska Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera